Back-up oplossingen

Een back-up maken van uw bedrijfsgegevens is verstandig. Aangezien bij een computer crash of virusaanval al uw gegevens van uw bedrijf verloren kunnen gaan. Door een back-up van uw bestanden te maken, bewaard u op 2 of meer locaties uw bedrijfsgegevens. Bijvoorbeeld op een externe harde schijf, in de cloud of op een NAS (Network Attached Storage).

Verschillende Back-up oplossingen

Er zijn verschillende manieren om van uw gegevens een back-up te maken.

NAS (Network Attached Storage).

Een NAS (Networked Attached Storage) is een centraal opslagapparaat die verbonden is met het netwerk. Daarmee kunt u vanaf elke computer, laptop, mediaspeler, tablet, smartphone en andere apparaten bestanden bewaren en openen. Een NAS kan variëren van eenvoudige tot professioneel. De gegevens worden opgeslagen naar 1 of meerdere schijven. Bij meerdere schijven is bestandsbescherming mogelijk, door middel RAID.

Cloud

U gegevens kunt u beveiligd opslaan bij grote Cloud-providers. Mocht u computer crashen dan kunt u de gegevens opnieuw downloaden uit de Cloud. Enkele voorbeelden van Cloud-providers zijn: OneDrive, Google Drive, Dropbox, iCloud en Nomadesk.

(USB) Externe Harde Schijf

Een (USB) Externe Harde Schijf is een losse schijf die u aan de computer of notebook kan koppelen. U kunt hier uw gegevens zoals foto’s en documenten opzetten. Zo heeft u op 2 locaties uw gegevens (op de computer/laptop en op de Externe Harde Schijf).

Data recovery

Data recovery kan wordt toegepast als de computer niet meer wil opstarten. Mits de HDD/ SSD is te benaderen, kunnen wij met een extern apparaat de gegevens nog van de schijf halen.

Wanneer de schijf niet meer zichtbaar of benaderbaar is, kunt u er voor kiezen om deze te laten repareren. Wij werken met een externe partner voor deze reparaties.