Bedrijfsnetwerk en wifi

Als u voor uw bedrijfsnetwerk en wifi hulp nodig heeft, kunnen wij u hierbij ondersteunen. Wij kunnen uw bedrijf begeleiden bij het aanvragen van een abonnement en de installatie van de modem en andere netwerkapparatuur verzorgen.

Meer informatie over bedrijfsnetwerk en wifi

Bedrijfsnetwerk

Een modem is een kastje waar het internetsignaal op binnenkomt. Zonder een modem heeft u geen internet op uw bedrijf. Internet komt je huis binnen via de kabel, ADSL, VDSL of glasvezel. De modem vertaalt het binnenkomende internetsignaal en stuurt het door naar de aangesloten apparaten, zoals bijvoorbeeld je computer. Omgekeerd vertaalt je modem ook het signaal dat vanuit je huis naar je internetprovider gaat. Zo komt er een werkende internetverbinding tot stand. De router is het hart van je netwerk. Het is de verkeersregelaar die ervoor zorgt dat alle apparaten in het netwerk een IP adres krijgt Een router zorgt voor een stabielere internetsignaal in het bedrijf. Als u meerder apparaten (zoals smartphones, laptops, computer en netwerkprinters)gebruikt is het aan te raden om een router te plaatsen.

Bedrijfsnetwerk en wifi

Wifi op bedrijf

Als u een slecht wifi signaal heeft op uw bedrijf kan dat door meerdere dingen verstoord worden (door bijvoorbeeld draagbalken of kanaalproblemen). Doormiddel van een accesspoint is het mogelijk om het wifi signaal te versterken.

Bedrijfsnetwerk en wifi