Onderhoud en reparatie van computers en laptops

Voor onderhoud en reparatie van uw computer en laptop kunnen wij u van dienst zijn. Om uw systeem optimaal te kunnen gebruiken is computer onderhoud en beveiliging erg belangrijk. Bij het onderhoud van het systeem maken wij een onderscheid tussen 2 groepen: Hardware en Software.

Onderhoud Hardware

Met onderhoud aan Hardware bedoelen wij onderhoud aan de binnenkant van de computer en laptop.

Bij slecht onderhoud wordt de levensduur van de computer verkort. Om de computer stabiel te laten draaien, moeten de componenten voldoende gekoeld worden. Ventilatoren zorgen voor een goede koele luchtstroom binnen in het systeem. Door luchtcirculatie wordt ook stof aangetrokken, wat kan gaan ophopen in de computer. Hierdoor kan de koeling verminderen of zelfs volledig worden geblokkeerd. Bij onvoldoende koeling kunnen bijvoorbeeld de volgende belangrijke componenten defect raken, met de nare gevolgen van dien:

  • De processor (rekenkamer) raakt oververhit en neemt vaak meerdere computer componenten mee.

  • De harde schijf waar alle belangrijke data/gegevens op staan (documenten, foto’s, email, etc.)

Ons advies is om het systeem 1 keer per jaar zijn onderhoud te geven. Wij maken uw systeem geheel stofvrij aan de binnenkant met speciaal behandelde lucht welke geen vocht meer bevat.

Onderhoud Software

Besturingssysteem en programma’s wordt Software genoemd.

Om veilig te kunnen werken is het ook belangrijk dat alle updates van het besturingssysteem en programma’s zijn bijgewerkt. Regelmatig komen wij tegen dat er problemen zijn met Windows Updates, waardoor essentiële updates niet gedraaid worden. Dit heeft als gevolg dat u mogelijk risico loopt met uw systeem! Vaak heeft u ook last van gratis reclames die plotseling in het scherm springen. Wij kunnen uw systeem nalopen en opschonen om deze problemen mogelijk te verhelpen.

Virusbeveiliging

Op het gebied van computer bescherming en beveiliging werken wij samen met Bitdefender Endpoint Security (Bitdefender Nederland), waarvan wij officieel partner zijn. Door deze samenwerking kunnen wij een betaalbare oplossing aanbieden, voor Windows of Mac OS tegen malware en webbedreigingen.

Onderhoud en reparatie van computers en laptops in onze werkplaats

Aangezien niet alle onderhoud en reparatie van computers en laptops op locatie kunnen worden opgelost, hebben wij voor de reparatie van computers en notebooks een werkplaats.

Hulp op Afstand via Teamviever

Wij bieden ook hulp op afstand. Door middel van Teamviewer, kunnen we tegen ons uurtarief uw computer (wel na toestemming van u) op afstand overnemen.

onderhoud en reparatie van computers en laptops