Thuis internet en wifi

Als u voor thuis internet en wifi hulp nodig heeft, kunnen wij u hierbij ondersteunen. Wij kunnen u begeleiden bij het aanvragen van uw abonnement en uw installatie van uw modem en andere netwerkapparatuur verzorgen.

Over thuis internet en wifi

Thuis internet

Een modem is een kastje waar het internetsignaal op binnenkomt. Zonder een modem heeft u geen internet in huis. Internet komt je huis binnen via de kabel, ADSL, VDSL of glasvezel. De modem vertaalt het binnenkomende internetsignaal en stuurt het door naar de aangesloten apparaten, zoals bijvoorbeeld je computer. Omgekeerd vertaalt je modem ook het signaal dat vanuit je huis naar je internetprovider gaat. Zo komt er een werkende internetverbinding tot stand. De router is het hart van je netwerk. Het is de verkeersregelaar die ervoor zorgt dat alle apparaten in het netwerk een IP adres krijgt Een router zorgt voor een stabielere internetsignaal in de woning. Als u meerder apparaten (zoals smartphones, laptops, computer en netwerkprinters)gebruikt is het aan te raden om een router te plaatsen.

Thuis internet en wifi

Wifi

Draadloos internet is minder stabiel dan een internet met bekabeling. Als u een slecht wifi signaal in huis heeft kan dat door meerdere dingen verstoord worden (door bijvoorbeeld draagbalken of kanaalproblemen). Doormiddel van een accesspoint is het mogelijk om het wifi signaal te versterken.

Thuis internet en wifi