SSL certificaten

SSL certificaten zijn onmisbaar voor klanten met een website waarop bezoekers of klanten waardevolle of persoonlijke informatie achter (moeten) laten. SSL betekent Secure Sockets Layer . Dit houd in dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server (website)  en een internet browser (zoals Chrome of Firefox). Hierdoor kunnen de gegevens beveiligd worden.

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van vertrouwelijke gegevens tussen de server en een internet browser.

Doordat SSL certificaten een beveiligde sleutel koppelen aan de connectie van een website, kunnen gegevens live geëncodeerd bewaard worden.  Zo kunnen de gegevens veilig ingevoerd worden zonder tussenkomst van externe systemen die de gegevens willen onderscheppen.

SSL certificaten maken gebruik van het https-protocol van de internetbrowser (via poort 443) wat de beveiligde verbinding tot stand brengt. Daardoor is (een gedeelte van) de website ook alleen via https:// te bereiken op het internet.

Welke certificaten zijn er beschikbaar?

Er zijn 3 verschillende soorten certificaten.

Domain Validation (DV)

certifcaat-DV

Met deze certificaat beveilig je de verbinding van en naar jouw website. Maar een DV certificaat valideert niet jouw identiteit aan de bezoeker van je website. Je garandeert je bezoekers een betrouwbare gegevensoverdracht.

Extended Validation (EV)

SSL certificaten

Dit certificaat toont de bezoekers van de website dat ze tot het uiterste gaan. Om de betrouwbaarheid, veiligheid en professionaliteit van hun bedrijf en de gegevens van hun bezoekers te kunnen garanderen. Veiliger en professioneler dan met een Extended Validation Certificaat wordt een website niet.

Organisation Validation (OV)

SSL certificaten

Deze certificaat beveiligd niet alleen de verbinding en interactie met de websites, het bevestigt tevens de authenticiteit van de eigenaar van de website. De gegevens worden niet alleen versleuteld en beveiligd verzonden, bezoekers weten ook aan wie de gegevens worden verzonden. De bedrijfsgegevens worden gecontroleerd door een Certificaat Autoriteit en worden opgenomen in het SSL certificaat.