Computer onderhoud

Om uw systeem optimaal te kunnen gebruiken is computer onderhoud en beveiliging erg belangrijk. Bij het onderhoud van het systeem maken wij een onderscheid tussen 2 groepen:

Onderhoud aan de binnenkant computer (hardware)

De levensduur van de computer wordt verkort door geen of slecht onderhoud.

Om het systeem stabiel te laten draaien, moeten de componenten voldoende gekoeld worden. Ventilatoren zorgen voor een goede koele luchtstroom binnen in het systeem. Door lucht circulatie wordt ook stof aangetrokken, wat gaat ophopen in het systeem.  Hierdoor kan de koeling worden verminderd of zelfs worden volledig worden geblokkeerd.

Bij onvoldoende koeling kunnen bijvoorbeeld de volgende belangrijke componenten defect raken, met de nare gevolgen van dien:

  • De processor (rekenkamer) raakt oververhit en neemt vaak meerdere computer componenten mee.
  • De harde schijf waar alle belangrijke data op staan (documenten, foto’s, email, etc.)
Processor Koeler vol stof en schoon

Processor Koeler vol stof en schoon

Binnenkant computer

Binnenkant computer

Ons advies is om het systeem 1 keer per jaar zijn onderhoud te geven. Wij maken uw systeem geheel stofvrij aan de binnenkant met speciaal behandelde lucht welke geen vocht meer bevat.

Onderhoud aan het besturingssysteem & programma’s (software)

Om veilig te kunnen werken is het ook belangrijk dat alle updates van het besturingssysteem en programma’s zijn bijgewerkt. Regelmatig komen wij tegen dat er problemen zijn met Windows Updates, waardoor essentiële updates niet gedraaid worden. Dit heeft als gevolg dat u mogelijk risico loopt met uw systeem! Vaak heeft u ook last van gratis reclames die plotseling in het scherm springen. Wij kunnen uw systeem nalopen en opschonen om deze problemen mogelijk te verhelpen.